Bij Autobedrijf Koolhaas krijgt u de beste service voor autobanden in Amstelveen. U kunt bij ons bijvoorbeeld nieuwe zomer-, winter-, en vierseizoenenbanden kopen. Ook kunnen we uw banden wisselen of vervangen, hebben we een bandenopslag en kunnen we uw banden uitlijnen. Een complete bandenservice dus! Heeft u een vraag over uw autobanden, bijvoorbeeld of ze  al gewisseld moeten worden? Onze specialisten helpen u graag. U kunt bellen naar 020 3456427 of een e-mail sturen naar info@autobedrijfkoolhaas.nl.

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427

Complete bandenservice

Autobedrijf Koolhaas biedt een complete bandenservice aan, want we snappen dat het wel zo handig is dat u alle services bij één garage kunt ontvangen. We checken voor u of de bandenspanning nog wel voldoende is en lijnen uw banden goed uit. Als een band kapot is, wisselen we hem snel en gemakkelijk om. Ook kunt u bij ons terecht als u al uw banden wilt vervangen door een compleet nieuwe set of door uw zomer- of winterbanden. En als u thuis niet genoeg ruimte heeft, kunt u bij ons uw banden voor slechts € 40,- per seizoen opslaan.

Winterbanden

Gebruikt u de auto dagelijks in de winter of gaat u op wintersport? Dan adviseren wij u om winterbanden te nemen (in sommige landen zijn winterbanden in de winter zelfs verplicht). Zomerbanden verliezen bij koud weer namelijk hun optimale grip, omdat rubber bij lagere temperaturen harder wordt. Doordat de winterbanden een zachtere rubbersamenstelling hebben, behouden ze veel beter hun grip tijdens winterse omstandigheden. Op winterbanden wordt uw remweg op een besneeuwde weg daardoor veel korter. U kunt winterbanden herkennen aan het sneeuwvloklogo op de zijkant.

Zomerbanden

In de winter kunt u dus beter niet met zomerbanden rijden, maar het omgekeerde is ook waar: in de zomer is het gevaarlijk om te rijden op winterbanden. De remweg van winterbanden is namelijk veel langer dan van zomerbanden in de zomer. Sterker nog, hoe warmer het wordt, hoe langer de remweg is. Dit komt door die specifieke rubbersamenstelling van winterbanden. Ook slijten de winterbanden veel sneller tijdens de zomer door het warme weer en hebben ze een minder goede wegligging. Al met al is het dus veiliger én voordeliger om weer terug te wisselen naar zomerbanden.

Vierseizoenenbanden

Vierseizoenenbanden, ook wel all season banden genoemd, zijn geschikt om het gehele jaar door op te rijden in Nederland. Ze zijn eigenlijk een soort van compromis tussen zomer- en winterbanden. Het grootste voordeel is dat u deze banden dus niet hoeft te wisselen. Ze zijn echter niet geschikt om een besneeuwde bergpas mee op en af te rijden, omdat ze ten opzichte van winterbanden tekortkomingen vertonen op het gebied van grip in de sneeuw. Als u dus wintersport gaat, zijn de banden helaas niet voldoende en zult u toch winterbanden moeten aanschaffen.

Wanneer is het tijd om te wisselen?

Het is eigenlijk heel simpel: als de klok wordt verzet van zomer- naar wintertijd of andersom, is het eigenlijk ook tijd voor een bandenwissel. Omdat u twee keer per jaar wisselt van banden, raden we aan om een aparte set velgen te kopen. Hierdoor demonteren en monteren we de banden veel sneller en dat bespaart u weer geld.

Wanneer moet ik mijn autobanden vervangen?

U moet uw banden door een nieuwe set vervangen als:

  • Uw winterbanden een profieldiepte hebben onder de 4 mm.
  • Uw zomerbanden een profieldiepte hebben onder de 1,6 mm (advies: 2 mm).
  • De autobanden uitgedroogd, beschadigd of versleten zijn.

Waarom banden vervangen?

Onverwachte situaties op de weg zorgen ervoor dat u soms snel moet handelen. Bij noodstops en scherpe bochten is het belangrijk dat de auto snel reageert en, indien nodig, tot stilstand komt. Als de autobanden versleten zijn, heeft de auto minder grip. Zeker op natte ondergronden wordt de remweg aanzienlijk langer. Wettelijk gezien moet u banden vervangen als ze een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Eigenlijk is dat al te weinig: we raden aan om banden al te vervangen als ze 2 mm profieldiepte hebben.

Contact met Autobedrijf Koolhaas

Heeft u nog vragen over uw autobanden of wilt u ze graag laten nakijken? U bent meer dan welkom bij onze garage in Amstelveen. U kunt ons ook bereiken op 020 3456427 of een e-mail sturen naar info@autobedrijfkoolhaas.nl.

Afspraak maken Bel 020 345 6427Bel 020 345 6427

Autobedrijf Koolhaas

De Loetenweg 12 d
1187 WB Amstelveen

T: 020 3456427
E: info@autobedrijfkoolhaas.nl

Openingstijden

Maandag8:00-18:00
Dinsdag8:00-18:00
Woensdag8:00-18:00
Donderdag8:00-18:00
Vrijdag8:00-18:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

In het weekend zijn wij wel telefonisch bereikbaar via 020 3456427020 3456427